Signalement verspreid

Politie: Poolse winkel in Rotterdam opnieuw doelwit brandstichting

16 april 2021 13:05
De winkel waar het om gaat. Beeld © Google Streetview

Tegen de voordeur van een Poolse kledingwinkel in Rotterdam is gisteravond een nog onbekende vloeistof gegooid, mogelijk met als doel brand te stichten. Dat meldt de politie. Dezelfde winkel aan de Katendrechtse Lagedijk was vorige week dinsdag ook al doelwit van brandstichting.

De politie zoekt getuigen en heeft een signalement verspreid. Uit politieonderzoek kwam naar voren dat de verdachten vermoedelijk twee witte mannen zijn die in donkere kleding liepen. Eén droeg een bivakmuts, de andere droeg een zwart mondkapje en had een opvallende lichte streep over zijn kleding. "Mogelijk spraken beide mannen geen of slecht Nederlands", zegt de politie.

Politie onderzoek 

Het rommelt al enige tijd rondom Poolse winkels in Nederland. In maart werd in Rotterdam op twee avonden een Poolse slijterij beschoten. Daarvoor is een verdachte aangehouden die nog steeds vastzit. Het is niet duidelijk of deze zaken iets met elkaar te maken hebben.

De politie is bezig met een onderzoek. "Tot op heden is er nog geen link met een andere zaak, maar dat kan nog komen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Man (19) aangehouden voor aanslag Poolse supermarkt Beverwijk

In december werden Poolse supermarkten in Heeswijk Dinther en Aalsmeer slachtoffer van brandstichting. Een dag later ontplofte er een explosief bij een supermarkt in Beverwijk en drie dagen later was het weer raak bij dezelfde supermarkt toen vermoedelijk twee daders weer een explosief tot ontploffing brachten.

Door de explosie raakten zowel de supermarkt als een aantal andere winkels in het winkelcentrum zwaar beschadigd. Hiervoor werd een verdachte aangehouden maar die is inmiddels weer op vrije voeten. Begin januari ging een Tilburgse Poolse supermarkt in vlammen op.  

De winkels in Aalsmeer, Beverwijk en Tilburg zijn in handen van een Koerdische familie.

Een woordvoerder van de politie zegt dat de recherche in Noord-Holland nog altijd onderzoek doet naar de ontploffingen in Aalsmeer en Beverwijk. "Daar is nog niets inhoudelijks over te melden", zegt de woordvoerder. 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore