'Drama'

Collega Spong verrast over zaak rond opgestapt Kamerlid Smeets: 'Een drama'

15 april 2021 20:11
Beeld © ANP

Het advocatenkantoor waar het opgestapte Tweede Kamerlid Sidney Smeets in dienst is, zegt geschrokken te zijn van de aantijgingen die de afgelopen dagen werden gedaan aan het adres van hun kantoorgenoot. Oprichter Gerard Spong noemt het 'een drama'. Hij zegt zelf geen onderzoek te gaan doen, maar laat het aan de Orde van Advocaten.

Dinsdag beschuldigden verschillende jonge mannen Sidney Smeets van grensoverschrijdend gedrag. Ze zouden ongewenste, seksueel getinte berichten hebben ontvangen van de advocaat die twee weken geleden voor D66 aantrad als Tweede Kamerlid. Volgens Het Parool was er ook sprake van seks met jongeren. 

Met ziekteverlof

"Ik betreur de gang van zaken ten zeerste", zegt Spong in een reactie. "Ik heb hem niet op non-actief gesteld, dat heeft hij zelf min of meer gedaan doordat hij met ziekteverlof is. Hij voelt zich buitengewoon geraakt door deze zaken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Smeets (D66) weg als Kamerlid om berichtjes naar minderjarigen

Opstappen

Gisteren besloot D66 een intern onderzoek naar de beschuldigingen in te stellen. Partijleider Kaag wilde Smeets toen niet laten vallen. Vandaag trok Smeets zelf de conclusie dat zijn Kamerlidmaatschap niet kon voortduren. Het interne onderzoek gaat overigens gewoon door. 

Spong zegt geen signalen te hebben opgepikt van grensoverschrijdend gedrag. Per 1 mei zou het dienstverband van Smeets bij Spong Advocaten al worden beëindigd vanwege zijn functie als Kamerlid.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore