Minder neerslag

Temperatuur loopt langzaam op, maar nog geen echt lenteweer

15 april 2021 17:00

De afgelopen dagen ruilden grijze wolken en de zon regelmatig van plek. En dit weekend zal de echte zonliefhebber ook nog even geduld moeten hebben.

Het weer dat we de afgelopen twee dagen hebben gezien, houdt waarschijnlijk nog wel even aan. "De dag start flink zonnig en in de loop van de dag ontstaan er stapelwolken die de zon wegdrukken", vertelt Buienradar-meteoroloog Maurice Middendorp.

Zonkracht

Wel is er volgende week minder regen dan de afgelopen dagen. "Maandag en dinsdag zou er nog een klein buitje kunnen vallen. Maar de rest van de week blijft het waarschijnlijk droog. Het is ook redelijk windstil nu en als de zon schijnt dan merk je echt wel dat het april is", zegt Middendorp.

Let op, zegt hij: al lijkt het heel fris, het is misschien toch handig om je in te smeren. "Het voelt buiten misschien niet als halverwege april, maar de zon heeft nu een zonkracht van 4. in de wintermaanden staat de zon laag en voel je dat minder. Maar in de zomermaanden komt de zon steeds hoger te staan en wordt hij steeds feller. Hierdoor kan je sneller verbranden."

Waddeneilanden

Voor de echte liefhebbers van de zon is het aan te raden om een bezoek te brengen aan het noorden van Nederland, en dan met name het Waddengebied. Daar zal de zon volop schijnen en kan het van de week tot wel 17 graden worden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore