Ga naar de inhoud
Vouchers online

Bol.com geeft duizenden klanten door fout 15 euro cadeau: 'Ik wist niet wat ik zag'

Deborah achter haar laptop.

Door een fout van Bol.com is per ongeluk een voucher ter waarde van 15 euro online komen te staan. Duizenden geluksvogels konden hun slag slaan en kunnen nu voor 15 euro shoppen op Bol.com. De webwinkel geeft toe dat het om een fout gaat, maar zegt dat mensen hun voucher mogen houden. Zoals Deborah: "Geweldig leuk, zo'n meevaller."

De Zutphense Deborah wist niet wat ze gisteravond zag toen ze achter haar laptop zat. Een voucher ter waarde van 15 euro van Bol.com kwam voorbij op Facebook. "Ik dacht eerst: dit is een nepadvertentie", zegt ze. "Maar een kennisje van mij had de advertentie ook aangeklikt en tipte me dat het echt een voucher was van Bol.com. Geen spam dus."

Makkelijk verdiend

Via Spydeals, een site met kortingscodes en aanbiedingen, kon Deborah de Bol.com-voucher downloaden. "Ik heb een toegangscode gekregen en die kan ik gebruiken voor mijn Bol.com-account. Hoppa: 15 euro korting op mijn volgende bestelling." Per account kon één voucher worden gedownload. 

RTL Nieuws werd getipt over de voucher. Een woordvoerder van Bol.com laat desgevraagd weten dat het om een fout gaat. "De voucher was alleen bedoeld voor Franstalige Belgen", zegt een woordvoerder. "Maar door een fout is de advertentie per ongeluk ook in Nederland online gekomen." Of het een menselijke of een technische fout is, kan de woordvoerder niet zeggen. 

Duizenden mensen?

Hoeveel mensen door de voucher 15 euro rijker zijn, wil Bol.com niet kwijt. "Dat is bedrijfsinformatie en die delen we niet." Uit gegevens van Facebook blijkt dat in elk geval 49.400 mensen de voucher hebben gezien. 

Volgens Deborah heeft de voucher urenlang online gestaan. "Mijn kennisje had hem gistermiddag al bemachtigd. Ik zag de advertentie rond half tien 's avonds. Het ging echt heel hard. Ik zag zoveel reacties. Het zou me niets verbazen als er duizenden of tienduizenden mensen gebruik van hebben gemaakt."

Inmiddels heeft Bol.com de voucher offline gehaald. Goed nieuws voor mensen die hem al hebben weten te bemachtigen: die mogen hun 15 euro korting houden. Wat Deborah ervoor gaat kopen? "Ik denk schmink voor de kinderen. Dan hebben die ook nog wat aan de meevaller." 

Omzet
Lees ook:
Omzet Bol.com explodeert door lockdown: +70 procent