'Rechterlijk oordeel'

Advocaat gaat vader Ruinerwoldzaak dagvaarding sturen

15 april 2021 02:44 Aangepast: 15 april 2021 11:14
Beeld © ANP

Advocaat Corinne Jeekel wil namens de oudste vier kinderen in de Ruinerwoldzaak een civiele procedure beginnen tegen hun vader, Gerrit Jan van D. De man kan eind volgende week een dagvaarding verwachten, zei Jeekel in talkshow Op1.

Zes van de negen kinderen leefden jarenlang verscholen voor de buitenwereld op een afgelegen boerderij in de buurt van het Drentse dorp Ruinerwold. De zaak kwam in oktober 2019 aan het licht, nadat een van de oudere kinderen alarm had geslagen.

Slechte gezondheid

De strafvervolging van Van D. is eerder beëindigd omdat de man (68) volgens de rechtbank door zijn slechte gezondheid niet terecht kan staan. In 2016 liep hij ernstige en blijvende hersenschade op door een beroerte.

"Voor zover ik weet staat hij op dit moment niet onder curatele en dus is hij strikt genomen handelingsbekwaam", aldus Jeekel. Ze stelde dat de oudste kinderen van het gezin van meet af aan gerechtigheid en erkenning hebben gewild. "Dat er dus een rechterlijk oordeel komt over wat er allemaal niet deugde." Want: "Het kan gewoon niet dat dit zonder rechterlijk oordeel voorbij gaat".

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jongste kinderen Ruinerwold staan achter vader: 'Wij willen ons leven voortzetten'

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore