Seksueel misbruik

Lagere straf voor vrouw die seks had met vriendje (14) van dochter

14 april 2021 14:47 Aangepast: 14 april 2021 15:02
Beeld © iStock

Een vrouw heeft na hoger beroep een lagere straf gekregen voor het misbruiken van het toenmalige 14-jarige vriendje van haar dochter. Ze is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 8 voorwaardelijk.

De seksuele relatie begon in 2014 toen de jongen 14 jaar was en de vrouw 42 jaar. Ongeveer vier jaar later, toen de jongen 18 was, eindigde de relatie.

Miniatuurvoorbeeld
Lee ook:

Celstraf voor vrouw (49) die jarenlang seks had met vriendje van haar dochter

Hoger beroep

De vrouw had niet alleen vanwege het leeftijdsverschil overwicht in de relatie, maar ook vanwege de maatschappelijke positie als moeder van een vriendinnetje. Volgens het hof heeft de relatie die 3,5 jaar duurde onomkeerbare gevolgen voor de ontwikkeling van het slachtoffer.

In eerste instantie werd de vrouw veroordeeld tot een gevangenisstraf van zestien maanden, waarvan zes voorwaardelijk. Zij ging in hoger beroep, waarna het hof de lagere straf oplegde.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vrouwelijke zedendelinquenten bestaan, maar opereren vaak anders dan mannen

Schadevergoeding

Als reden voor de strafvermindering verklaart de rechtbank dat de vrouw nooit eerder in aanraking kwam met justitie, verminderd toerekeningsvatbaar is en spijt betuigde. Ook heeft zij inmiddels met positief resultaat een behandeling bij een psycholoog ondergaan.

Naast de celstraf moet de vrouw 10.000 euro aan schadevergoeding aan het slachtoffer betalen. Ook heeft zij een contactverbod met hem van twee jaar gekregen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore