Verstopt in drugslab

Kust veilig? Dat dachten deze twee drugsverdachten net iets te vroeg

09 april 2021 22:29 Aangepast: 10 april 2021 12:28
Een zwaarbewapende politie-eenheid viel de loods gisteravond binnen Beeld © Persbureau Heitink

Bijna 24 uur hielden twee verdachten zich verborgen in het gisteren ontdekte drugslab in Arnhem. Vandaag dachten ze ongezien het crystal meth-lab te kunnen verlaten. Alleen: de politie was er nog steeds, omdat het laboratorium zo groot was dat de politie nog steeds bezig was met de ontmanteling.

De twee mannen werden vanavond gearresteerd, toen ze nietsvermoedend naar buiten liepen. De ontmantelingswerkzaamheden van de politie in het lab waren voor vandaag al klaar, waardoor de twee zich veilig waanden. Ze hadden er geen rekening mee gehouden dat agenten het pand 24 uur per dag bewaken, om te voorkomen dat de voorraad drugs zou worden opgehaald.  

Systeemplafond

Gisteren werd er ook al een verdachte, een 34-jarige man uit Zweden, in het lab aangehouden. Die had zich verstopt achter het systeemplafond. Waar de twee verdachten van vandaag zich verstopt hadden, weet de politie niet. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Ruim drie keer zoveel methlabs opgerold in 2020'

De politie kwam het lab op het spoor na een tip. In een loods in het buitengebied van Arnhem viel de politie met groot materieel binnen. De deur werd eruit gereden en in een verborgen ruimte vond de politie een enorm drugslab. Dat was compleet ingericht met bedden en een keukenblok.  

De politie heeft nog niet meer details bekendgemaakt. Morgen gaat de ontmanteling verder.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore