Kans op natte sneeuw

Koud en nat weekend voor de boeg, maar daarna wordt het beter

09 april 2021 15:05 Aangepast: 09 april 2021 15:08
Beeld © ANP

We snakken allemaal naar een beetje lenteweer, maar dat zit er de komende dagen nog niet in. Het wordt een koud en nat weekend, waarin zelfs nog kans is op natte sneeuw.

"Het valt dit weekend in het hele land regen", zegt meteoroloog Reinier van den Berg van Buienradar. "Dat begint morgenochtend al, maar in de middag en avond begint het serieus te regenen."

Morgen komt de zon er in het grootste deel van het land niet of nauwelijks doorheen. Alleen in het noorden van het land zou hij een beetje kunnen schijnen, en gaat het pas in de avond regenen. In het zuiden van het land kan tot 20 mm regen vallen.

Weer natte sneeuw?

"Er is zelfs een kleine kans dat er zondagochtend op sommige plekken wat (natte) sneeuw valt", zegt Van Den Berg. "Al schat ik die kans niet heel groot in."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sneeuw, regen, storm, zon: waarom doet april wat-ie wil?

Het wordt in ieder geval een kil weekend met temperaturen rond de 6 graden. Maar er is ook goed nieuws: "Dit is hopelijk het laatste koude weekend. Hierna zal het langzaam de goede kant op gaan."

Vanaf maandag wordt het overwegend droog met wat meer ruimte voor zon. Later in de week, vanaf donderdag, kan de temperatuur weer oplopen naar een graad of 14 en zullen we de zon vaker zien. "Dat is een normale temperatuur voor de tijd van het jaar", zegt Van Den Berg. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore