Testen voor toegang

Keukenhof open voor bezoekers met ticket en negatieve coronatest

09 april 2021 13:38 Aangepast: 09 april 2021 16:10
Drukte op de parkeerplaats bij het Keukenhof. Beeld © ANP / Hollandse Hoogte / triple A visualz

De Keukenhof is vandaag open voor mensen met een geldig ticket en een negatieve coronatest. Volgens een woordvoerster lopen er ongeveer 2500 mensen rond in het bloemenpark in het Zuid-Hollandse Lisse.

Bezoekers moeten zich aanmelden via de organisatie Testen voor Toegang. Ze zijn welkom met een geldig ticket en een negatief testresultaat niet ouder dan 40 uur. Per dag mogen maximaal 5000 bezoekers naar de bloemen komen kijken.

Zondag uitverkocht

"Het gaat hartstikke goed", zegt een woordvoerster van de Keukenhof. "Iedereen die tot nu toe is gekomen kon een negatieve test van Testen voor Toegang laten zien. Aankomende zondag zijn we uitverkocht. Voor morgen zijn er nog tweehonderd kaarten over."

Een aanwezige deelde vanmiddag deze foto op Instagram:

Volgens de woordvoerster komen bezoekers elkaar nauwelijks tegen. "Het park is ongeveer vijftig voetbalvelden groot, dus het voelt alsof je de Keukenhof voor jezelf hebt."

7 miljoen bollen

Net zoals elk jaar waren er weer rond de 7 miljoen bollen geplant in het park, onder meer door tuinman Johan. Hij vertelde daar drie weken geleden over, toen nog in de veronderstelling dat de Keukenhof dit jaar gesloten zou blijven:

Normaal gesproken bezoeken ieder jaar anderhalf miljoen mensen vanuit de hele wereld de Keukenhof. Vooral tijdens de paasdagen wordt het park drukbezocht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Testen voor toegang begint: Keukenhof opent (maar niet zonder zorgen)

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore