Advies aan zalen

'Poppodia moeten ticket terugbetalen bij positieve coronatest'

08 april 2021 20:40

Mensen met een kaartje voor een proefevenement van de overheid, zoals een concert of een theatervoorstelling, moeten gewoon hun geld terugkrijgen wanneer ze vooraf een positieve coronatest-uitslag krijgen.

Dat vindt de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals. De vereniging heeft het aan haar leden geadviseerd. "Dat is een stukje klantvriendelijkheid in deze moeilijke tijden", zegt directeur Berend Schans. Onder die leden vallen onder andere de poppodia Paradiso, 013, Doornroosje, Melkweg, TivoliVredenburg en het Luxor Theater.

Bezoekersvoorwaarden

Uiteindelijk mogen de poppodia zelf besluiten of ze toch de bezoekersvoorwaarden willen aanhouden, waarin staat dat bezoekers geen recht hebben op restitutie. Alleen een negatieve test levert toegang tot een evenement op.

Miniatuurvoorbeeld
Liveblog coronacrisis:

GGD schrapt prikafspraken AstraZeneca, nieuwe afspraken 60-plus

Theaters en poppodia in onder meer Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht, Groningen, Maastricht, Arnhem, Breda, Haarlem en Alkmaar doen mee aan de proefevenementen. De poppodia gaan op 22 april open met bekende locaties als het Paard in Den Haag, Hedon in Zwolle, Tivoli in Utrecht en 013 in Tilburg.

In de verschillende plaatsen staan onder anderen Danny Vera, Jack Poels, Blaudzun en RONDÉ op het podium.

Bekijk ook: 1500 feestgangers gaan los op eerste testfestival

In Biddinghuizen werd afgelopen maart het eerste testfestival gehouden. Bezoekers hadden de dag van hun leven.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore