Marengo-proces

Taghi botst in rechtbank: 'Ik wil het leugenachtige gezicht van de kroongetuige zien'

07 april 2021 11:34 Aangepast: 07 april 2021 17:58
Rechtbanktekening van Taghi in de gerechtsbunker. Beeld © ANP

Hoofdverdachte Ridouan Taghi is vanochtend in aanvaring gekomen met de rechters in het mega-liquidatieproces Marengo, zo zag RTL Nieuws-verslaggever Eelco Hiltermann. Taghi wil kroongetuige Nabil B, die in een afgeschermde cabine zit, beter kunnen zien. "Het enige dat ik zie, is zijn neus die steeds iets langer wordt als hij weer liegt", zei Taghi.  

Vanochtend om 10.00 uur begon in de extra beveiligde rechtbank De Bunker in Amsterdam de tweede dag in het Marengoproces, dat draait om zes moorden en vier pogingen daartoe. Er staan zeventien verdachten terecht, van wie Ridouan Taghi de hoofdverdachte is.

Achter een muurtje

Vandaag staat in het teken van kroongetuige Nabil B., die door de rechtbank uitgebreid wordt bevraagd over de organisatie van Taghi en zijn eigen rol daarin.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bende van Taghi staat terecht: vijf vragen over het Marengo-proces

Nabil. B zit in een afgeschermde cabine, zodat hij voor de pers niet zichtbaar is. Het is de bedoeling dat de andere verdachten wel zicht hebben op Nabil B., maar volgens Taghi is daar geen sprake van. Hij zegt B. niet goed te kunnen zien.

"Ik wil zijn leugenachtige gezicht zien, maar hij zit achter een muurtje", zei een verbolgen Taghi tegen de voorzitter van de rechtbank. Met die woorden onderbrak Taghi het verhoor door de rechtbank. 

Volgens Taghi is het probleem opgelost als Nabil B. 'iets naar voren schuift'. B. reageerde daar direct op: "Ik wil Taghi niet ontwijken, maar ik kan niet verder naar voren want ik zit vlak achter een scherm."

Fantast

De rechtbank erkent dat het zicht op Nabil B. onvoldoende is. Tijdens de lunchschorsing later vandaag wordt gekeken of het probleem kan worden opgelost.

Eerder noemde Taghi de kroongetuige een 'pathologische leugenaar', een 'fantast'  en een 'orakel'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore