Ga naar de inhoud
Sneeuw, hagel en harde wind

Schade door stormachtig weer op één van de koudste paasdagen ooit

Een vrouw in Den Bosch fietst door een sneeuwbui. Beeld © ANP

Het was vandaag één van de koudste paasdagen ooit. Door het hele land viel sneeuw en hagel en waaide het hard, wat op verschillende plekken voor schade en overlast zorgde. Vooral aan de kust hadden ze het te verduren.

Zo liepen de veerboothavens in Holwerd en op Schiermonnikoog onder water, waardoor mensen en auto's met moeite de boot of de kade konden bereiken. Op Schiermonnikoog moesten bussen en auto's zelfs door het water rijden om bij de boot naar Lauwersoog te komen, schrijft de Leeuwarder Courant. De dienstregeling tussen Harlingen en Terschelling en Vlieland werd aangepast vanwege de wind.

Strandhuisjes kapot

Op het strand tussen Castricum en Wijk aan Zee in Noord-Holland zijn veel strandhuisjes kapot gewaaid. NH Nieuws schrijft dat veel eigenaren van de huisjes voorzorgsmaatregelen hadden genomen, maar dat er toch veel schade is.

De voetbalwedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie tussen Roda JC en Almere City werd vanmiddag gestaakt vanwege de hevige sneeuwval in Kerkrade.

De winterse buien houden nog de hele avond aan. Daarbij zit weer hagel en natte sneeuw, maar volgens Buienradar is soms ook onweer mogelijk. En het blijft waaien. Op de Wadden kan de wind even uitschieten naar stormkracht: windkracht 9. In de kustprovincies komen zware windstoten voor rond de 80 kilometer per uur, in het Waddengebied tot 100 kilometer per uur.

Gladheid en harde wind

Het KNMI had voor vandaag code geel afgekondigd vanwege windvlagen tot 120 kilometer per uur. De weerswaarschuwing geldt ook vanavond nog. Ook waarschuwt het KNMI voor gladheid tot morgenochtend 09.00 uur.

Morgen trekken opnieuw veel winterse buien over het land, meldt Buienradar. "Het wordt maximaal 4 tot 6 graden, maar tijdens zo'n winterse bui ligt de temperatuur dicht bij nul. De noordwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7."

Tranen
Lees ook:
Tranen en niezen: vanaf Pasen meer last voor hooikoortspatiënten

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore