Veroordeeld tot 12,5 jaar

Jos B. zweeg bij nieuw verhoor in zaak-Nicky Verstappen

04 april 2021 20:32 Aangepast: 04 april 2021 22:17
Beeld © Petra Urban/RTL Nieuws/ANP

De politie heeft de veroordeelde Jos B. op maandag 22 maart opnieuw verhoord in de zaak-Nicky Verstappen. Volgens de advocaat van B. is hieruit geen nieuws naar voren gekomen: B. heeft namelijk gezwegen.

Dit laat B.'s advocaat Gerald Roethof weten aan Shownieuws. Hij weet niet waarom zijn cliënt opnieuw is verhoord. "Je moet dat eigenlijk aan het OM vragen."

Het Openbaar Ministerie (OM) liet eerder al weten dat het niet vaak voorkomt dat tijdens het hoger beroep nog een politieverhoor wordt ingelast. Het OM zegt dat er meer duidelijk zou worden over de reden voor de ondervraging tijdens de komende rechtbankzittingen. Mogelijk dus al deze week: aankomende dinsdag is een zogeheten regiezitting.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jos B. in zaak-Nicky Verstappen veroordeeld tot 12,5 jaar cel voor misbruik met dood tot gevolg

B. heeft altijd ontkend dat hij verantwoordelijk is voor de dood van Nicky. Lang zweeg hij, maar bij de inhoudelijke behandeling van de zaak erkende hij dat hij het lichaam van de 11-jarige had gevonden. Hij verklaarde dat de jongen op dat moment al overleden was. Volgens B. deed hij geen melding van zijn ontdekking omdat hij een zedenverleden heeft.

12,5 jaar cel

De rechtbank in Maastricht veroordeelde B. afgelopen november tot 12,5 jaar cel voor onder meer het misbruiken en ontvoeren van de 11-jarige Nicky Verstappen in 1998. Het Openbaar Ministerie had vijftien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist. Zowel B. als het OM ging in hoger beroep.

Gevonden op de Brunssummerheide

De 11-jarige Nicky Verstappen uit Heibloem verdween 10 augustus 1998 toen hij op zomerkamp was op de Brunssummerheide in Limburg. Een dag later werd zijn lichaam een kleine 1,5 kilometer verderop gevonden.

Lang leek de zaak onopgelost te blijven, tot de naam van B. twee jaar geleden naar voren kwam uit een DNA-onderzoek. Zijn DNA was aangetroffen op de onderbroek en pyjamabroek van Nicky. Na een klopjacht werd hij aangehouden in Spanje.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore