Verslaggevers mishandeld

Alleen kerkgangers en politie op straat in Urk en Krimpen aan den IJssel

02 april 2021 20:27 Aangepast: 02 april 2021 20:27
Een politieagent bij de Sionkerk op Urk. Beeld © ANP

Het is vanavond rustig in Urk en Krimpen aan den IJssel, waar veel gelovigen de avonddienst op Goede Vrijdag bijwonen. De politie is zichtbaar aanwezig bij de Sionkerk in Urk, waar zondag een verslaggever werd mishandeld. In Krimpen aan den IJssel hangt een ontspannen sfeer. Ook daar werd zondag een verslaggever aangevallen.

Bekijk hier beelden van de geweldsincidenten:

Bij de ingang van de Mieraskerk werd een journalist van RTV Rijnmond getrapt en op Urk werd een verslaggever van Powned aangereden.

Zondag waren veel journalisten naar Urk gegaan, omdat de Sionkerk alle gelovigen weer toeliet. Vanwege het coronavirus adviseert de overheid om maximaal dertig mensen toe te laten.

De Sionkerk kondigde daarna aan de groep kerkgangers te verspreiden over verschillende diensten, zodat er minder drukte was. Vanavond zijn dat er wel meer dan de maximaal dertig die de overheid adviseert vanwege het coronavirus. Er zijn weinig journalisten aanwezig in Urk.

De Mieraskerk in Krimpen aan den IJssel. De Mieraskerk in Krimpen aan den IJssel.

Ook de Mieraskerk in Krimpen aan den IJssel laat meer mensen toe dan de regels voorschrijven. Volgens de kerk houden alle aanwezigen zich wel aan de geldende coronaregels. De mensen houden 1,5 meter afstand van elkaar, daar is volgens een woordvoerder van de kerk voldoende ruimte voor.

Dreigbrief

De afgelopen dagen is er een vuurwerkbom afgegaan bij de kerk en is er een dreigbrief gestuurd waarin staat dat de kerk in brand wordt gezet. Daarom is de politie aanwezig en worden mensen aangesproken die zich verdacht gedragen. Bij de kerk staat verder een groepje verslaggevers.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dreigbrief bezorgd bij kerk die openging ondanks coronamaatregelen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore