Mieraskerk

Dreigbrief bezorgd bij kerk die openging ondanks coronamaatregelen

01 april 2021 12:21 Aangepast: 01 april 2021 12:31
Dinsdag raakte de kerk beschadigd door een stuk vuurwerk Beeld © ANP

De Mieraskerk in Krimpen aan den IJssel heeft een dreigbrief ontvangen, zegt een woordvoerder van de kerk. In de brief, die gisteren werd bezorgd bij de dominee, wordt gedreigd de kerk in brand te steken. Dinsdag raakte de kerk al beschadigd door een stuk vuurwerk.

De Mieraskerk kwam afgelopen zondag landelijk in het nieuws, omdat de deuren ondanks de coronamaatregelen toch volledig geopend werden. Enkele honderden gelovigen kwamen naar de dienst. Bij de kerk werd een verslaggever van RTV Rijnmond geschopt en geslagen door een kerkganger.

De politie van Rotterdam bevestigd dat er aangifte is gedaan en dat de dreigbrief wordt onderzocht. Daarnaast is er een camera geplaatst bij de kerk en worden er extra agenten ingezet. De politie komt later donderdag met een oproep aan getuigen om zich te melden. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Afschuw over belagen journalisten bij kerken Urk en Krimpen

Ook op Urk werd een journalist mishandeld terwijl hij aan het werk was bij een kerk. De kerken hoeven vanwege de vrijheid van godsdienst niet dicht, maar veel kerken houden zich toch aan de maatregelen. Demissionair premier Mark Rutte noemde het feit dat sommige kerken volledig de deuren openen "heel egoïstisch en volstrekt onverantwoord".

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore