Beledigingen

'Randdebielen' en 'SS'ers waren aardiger', Sionkerk biedt excuses aan voor uitspraken

30 maart 2021 12:45 Aangepast: 30 maart 2021 13:05
Archieffoto van de betreffende Sionkerk op Urk. Beeld © ANP

De kerkenraad van de Sionkerk in Urk biedt excuses aan over de uitlatingen over journalisten die zondag bij de kerk stonden. In De Stentor stelde de woordvoerder en ouderling onder meer dat 'journalisten een stelletje randdebielen waren'.

Maar dat was niet de hevigste aantijging naar de pers. Ook zei een woordvoerder tegen de krant: "Een stuk of dertig man stond voor onze hoofdingang en een paar zijn zelfs op ons terrein gekomen. De ingang werd geblokkeerd en daardoor hadden mensen niet voldoende ruimte om naar binnen te gaan. De SS handelde vriendelijker in de oorlog dan de journalisten."

'Welgemeende excuses'

In een verklaring op de site meldt de Gereformeerde Gemeente Sionkerk Urk deze woorden terug te nemen en welgemeende excuses aan te bieden aan ieder die zich hierdoor gekwetst zou kunnen voelen.

Zo ging het afgelopen zondag in Krimpen aan den IJssel en Urk:

"In een publicatie van de Stentor zijn met betrekking tot journalisten diverse bewoordingen en ook een verwijzing gebruikt, die zijn ontstaan onder aanhoudende zware mediadruk en uitputting", is te lezen.

Verslaggever geschopt

Verslaggevers en cameraploegen waren zondag bij de kerk in Urk omdat de kerk ondanks de coronamaatregelen de deuren opende voor alle gelovigen. Een verslaggever van PowNed werd geschopt, geslagen en aangereden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kerken gooien olie op het vuur: 'De SS vriendelijker dan deze journalisten'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore