Ga naar de inhoud
Tweede Kamer

Omtzigt gewoon bij beëdiging in Kamer: 'Steun soms ongemakkelijk'

Het mondkapje van Pieter Omtzigt Beeld © Twitter Omtzigt

CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt heeft voor het eerst gereageerd op alle ophef van de afgelopen dagen. Hij zegt morgen aanwezig te zijn bij de installatie van de nieuwe Tweede Kamer. De afgelopen tijd nam hij even rust wegens oververmoeidheid.

"Functie Kamerlid dus", grapt Omtzigt op Twitter. Hij heeft een mondkapje op tafel liggen met die tekst, en het woord 'elders' doorgestreept. Hij verwijst daarmee naar het memo van oud-verkenner Kajsa Ollongren, waar de opmerking 'functie elders' naast de naam van Omtzigt stond. Die memo was leesbaar toen ze op het Binnenhof naar buiten liep, richting haar auto.

Aantekeningen
Lees ook:
Aantekeningen verkenner Ollongren per ongeluk zichtbaar: 'Omtzigt, functie elders'

'Iets ongemakkelijk'

Omtzigt bedankt iedereen voor de steun die hij heeft ontvangen na dat incident. "Kan niet ontkennen dat het soms zelfs iets ongemakkelijk voelde, maar ik waardeer het zeer", schrijft het Kamerlid. 

Omtzigt
Lees ook:
Omtzigt mateloos populair, maar eigen partij niet waarschijnlijk

Omtzigt gaat ook in op zijn eigen situatie. Hij zit al enkele weken oververmoeid thuis en het herstel kost hem langer dan gehoopt, zegt hij op Twitter. "Daarom ben ik, afgezien van de installatie morgen, nog afwezig en blijf ik meer rust in acht nemen. Dat gaat me niet heel gemakkelijk af, moet ik toegeven."

Omtzigt stelt ook dat we met ons land voor een enorme opdracht staan. En dat is niet alleen de coronacrisis: