Materiële schade

Politie onderzoekt harde knal bij Mieraskerk in Krimpen aan den IJssel

30 maart 2021 05:42 Aangepast: 30 maart 2021 09:17
De voordeur van de kerk is flink beschadigd. Beeld © ANP

Bij de Mieraskerk in Krimpen aan den IJssel is vannacht een harde knal gehoord door omwonenden. Er is schade, maar er zijn geen gewonden.

Dat meldt de politie. Volgens de politiewoordvoerder lijkt het om vuurwerk te gaan, maar dit moet nog bevestigd worden door agenten ter plaatse. 

Geschokte hulpkoster

Hulpkoster Leendert en kerkganger Allart zijn geschokt door de schade aan de Mieraskerk in Krimpen aan den IJssel, die vermoedelijk is veroorzaakt door vuurwerk. "Dit is echt verschrikkelijk", aldus de hulpkoster. "Dit heeft naar aller waarschijnlijkheid te maken met alles wat er zondag is gebeurd."

De hulpkoster en de kerkganger geven de media ook de schuld van de explosie bij de kerk. "Journalisten hebben hier steeds voor de deur gestaan. Zelfs aan kinderen van negen jaar worden vragen gesteld, dat is niet goed. Er kwam ook naar buiten dat de pastoor niet tegen geweld is, maar dat klopt helemaal niet. Hij heeft alleen begrip voor de emoties die er zijn losgekomen."

Trap en klap

De kerk kwam dit weekend in het nieuws nadat een kerkganger een verslaggever van RTV Rijnmond een trap en een klap gaf. De camera draaide op het moment dat het gebeurde:

Excuses

Het bestuur van de Mieraskerk bood excuses aan. Het slachtoffer, verslaggever Jacco van Giessen, zei daarop dat hij alleen excuses accepteert van de dader. Een 43-jarige man uit Krimpen aan den IJssel werd vervolgens aangehouden. Hij is ook weer vrijgelaten en moet zich op een later moment verantwoorden bij de officier van justitie.

Journalisten kwamen zondag naar de Mieraskerk omdat het geloofshuis op de site meldde dat iedereen de gelegenheid werd gegeven om met inachtneming van de 1,5 meterregel de erediensten bij te wonen. Er kwamen vele tientallen mensen op af. 

'Wat een gekken'

RTL Nieuws nam gisteren een kijkje in Krimpen aan den IJssel. Bewoners waren verbaasd over de volgepakte kerkdienst en het geweld dat een kerkganger gebruikte tegen een journalist die daar verslag van deed. Bekijk het fragment hier: 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore