'Steun het slachtoffer'

Familie slachtoffer Wahib wil rust na vervelende onlineberichten

29 maart 2021 17:24 Aangepast: 30 maart 2021 11:34
Bilal Wahib Beeld © ANP

De familie van de 12-jarige jongen die vorige week onder druk van acteur Bilal Wahib zijn geslachtsdeel liet zien, vraagt om rust. Volgens advocaat Richard Korver, die de familie bijstaat, heeft de jongen de afgelopen dagen een aantal 'vervelende berichten' op sociale media ontvangen.

Acteurs Bilal Wahib en Oussama Ahammoud kwamen vorige week in opspraak toen ze  de minderjarige jongen vroegen zijn geslachtsdeel te laten zien tijdens een livestream op Instagram. Wahib bood daar 17.000 euro voor. 

'Steun het slachtoffer'

Korver schrijft in een verklaring dat mensen niet op zoek moeten gaan naar het slachtoffer of zijn familie, ze willen met rust worden gelaten. De advocaat roept op om alleen berichten op sociale media te plaatsen waarin het slachtoffer wordt gesteund.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Acteurs Wahib en Ahammoud permanent geblokkeerd van Instagram

De advocaat schrijft daarnaast dat er veel acties zijn opgezet om het slachtoffer en zijn familie te steunen, maar dat daar niet om is gevraagd en dat de familie er geen toestemming voor heeft gegeven.

Mensen die toch geld hebben opgehaald, kunnen dit storten bij Helpwanted.nl van stichting EOKM, stelt de advocaat. Dat is een stichting die opkomt voor de belangen van kinderen die het slachtoffer zijn van het verspreiden van naaktbeelden op sociale media.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

En dan staan je naaktbeelden op internet: kom je daar ooit nog overheen?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore