Kijkcijferhit

Arjen Lubach in laatste uitzending: 'Een pechjaar, maar we zijn er bijna'

29 maart 2021 00:32 Aangepast: 29 maart 2021 00:37
Presentator, schrijver, cabaretier en muziekproducent Arjen Lubach. Beeld © ANP

Na dertien seizoenen kwam er gisteren een einde aan het populaire televisieprogramma 'Zondag met Lubach'. Presentator Arjen Lubach (41) stak kijkers in de laatste uitzending een hart onder de riem: "Het is een pechjaar, maar we zijn er bijna."

"We hebben pech met de regering en pech met de pandemie", vertelde Lubach gisteravond. "Maar nu opgeven maakt alles erger. Dus kap met die huisfeestjes!"

Hoogtepunt stoppen

Vorig jaar kondigde Lubach aan dat hij ermee ophield omdat hij 'op het hoogtepunt wil stoppen'. Het programma 'Zondag met Lubach' bestaat sinds 2014 en ontpopte zich de afgelopen jaren tot een van de grote kijkcijferhits van de publieke omroep.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

7x het beste van 13 seizoenen Zondag met Lubach

Lubach won in 2017 de Gouden Televizier-Ring. Daarnaast had hij vaak succes met YouTube-filmpjes en liedjes. Eerder deze maand scoorde de presentator nog een hit met een rap; 'Ga niet naar Nieuwsuur'. Het nummer werd online honderdduizenden keren beluisterd en bekeken.

In de laatste aflevering van het programma kwam Lubach gisteren met een recept voor suikerbrood en vertelde hij een sprookje over CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt.

'Arjen Lubach, functie elders'

Op sociale media wordt er wisselend gereageerd op het einde van het programma. "Arjen Lubach, functie elders" schrijft iemand. "Knap als je zo’n succesformule hebt gebouwd en die durft achter te laten terwijl hij nog lang niet is uitgewerkt", meldt een ander.

Arjen Lubach kan terugblikken op een goed bekeken slotseizoen. Zijn uitzendingen trokken wekelijks zo'n anderhalf miljoen kijkers.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore