Dader handelde alleen

Dode en meerdere gewonden na steekpartij Vancouver

28 maart 2021 08:14 Aangepast: 28 maart 2021 08:14
Hulpdiensten bij de bibliotheek van Lynn Valley Beeld © AP

Bij een steekpartij in de buurt van een bibliotheek in Vancouver is een vrouw overleden en zijn meerdere mensen gewond geraakt. Volgens een getuige stak de dader willekeurig op mensen in.

De steekpartij vond plaats in en nabij een bibliotheek in Lynn Vally, een luxe buurt in het noorden van de Canadese stad Vancouver. Volgens lokale hulpdiensten zijn zes mensen naar het ziekenhuis afgevoerd en is één vrouw overleden. Het motief van de dader is nog onduidelijk. Het zou gaan om een man van in de twintig gaat die vaker in aanraking is geweest met politie en justitie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verdachten aangehouden in Frankrijk voor neersteken agent Groningen

De man kon door de politie worden overmeesterd en gearresteerd. Tv-zender CTV zond beelden uit van de arrestatie van de verdachte. Daarop is te zien dat hij zichzelf in zijn been lijkt te steken voordat hij door agenten wordt overmeesterd. 

Justin Trudeau

De Canadese premier Justin Trudeau liet via Twitter weten dat 'zijn gedachten bij Noord-Vancouver zijn. Aan allen die door het gewelddadige incident in Lynn Valley zijn getroffen, weet dat alle Canadezen aan u denken en de gewonden een spoedig herstel toewensen'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore