Ga naar de inhoud
Zon, zon, zon

Mooi weer in aantocht: dinsdag tot wel 22 graden

In februari was het ook al mooi weer. Veel mensen wandelden toen langs de molens van Kinderdijk met het mooie lenteweer. Beeld © ANP

De lente is begonnen en dat gaan we begin volgende week ook zien aan het weer. Maandag, dinsdag en woensdag wordt het namelijk warm én zonnig. Dinsdag kan het lokaal tot wel 22 graden worden.

Maart roert zijn staart, kunnen we wel zeggen. Was het afgelopen maand regelmatig koud, nat of grijs, de laatste drie dagen van de maand beloven veel goeds, zegt Nicolien Kroon van Buienradar.

Zaterdag nog grijs en nat

Voor het zover is, hebben we eerst het weekend nog. Morgen wordt het behoorlijk fris met maximaal 8 graden. Verder vallen er wat buien, mogelijk met hagel en onweer. Vanuit het westen wordt het in de middag in het hele land weer droog. Zondag komt de temperatuur boven de 10 graden uit. Vooral in het zuiden is het dan zonnig en droog. 

Met
Lees ook:
Met dit 'Europees reisbewijs' zou je in de zomer weer op vakantie kunnen

En dan volgende week. "Maandag, dinsdag en woensdag wordt het prachtig met volop zon", zegt Kroon. "De temperaturen komen dinsdag uit op gemiddeld 18 á 19 graden. Lokaal kan het in het oosten en zuidoosten van Nederland zelfs 22 graden worden. Het warmst wordt het in de omgeving van Eindhoven."

Noordwesten wat koeler

Woensdag lijkt ook zonnig en droog te worden, met gemiddeld een graad of 16 in het midden van Nederland. Een kanttekening maakt Kroon wel: "Wat je alle dagen ziet - en dat is inherent aan het seizoen - is dat het in het noordwesten van Nederland wel een stukje frisser is. De wind komt van zee en minder vanaf het land, dus dat merken mensen in het noorden van Noord-Holland en op de Waddeneilanden." 

 

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ’m hier voor Android en iOS

Koud paasweekend

Mogelijk komt er donderdag, op 1 april, weer een einde aan het mooie weer. "De spreiding is nog heel groot. Dat wil zeggen dat sommige modellen onder de 10 graden voorspellen, maar andere modellen juist tegen de 20 graden zitten. Kortom: daar is dus nog niets over te zeggen", aldus Kroon. 

Wel is al met enige zekerheid te zeggen dat het paasweekend niet hoeft te rekenen op zacht lenteweer. Dan lijken de temperaturen weer behoorlijk te dalen.