Ga naar de inhoud
Poging tot doodslag

Sekswerker al jaar in coma na zware mishandeling: 8 jaar cel geëist

Een deel van de Wallen in Amsterdam. Beeld © ANP

Tegen een 25-jarige man uit Volendam, verdacht van poging tot doodslag op een sekswerker, is acht jaar cel geëist. De vrouw ligt nog steeds in coma sinds ze op 1 maart vorig jaar in haar woning op de Amsterdamse Wallen zwaargewond werd gevonden. De verdachte zit sindsdien vast.

Uit appjes blijkt dat de twee ruzie hadden over de betaling van de vrouw. De man verklaart dat hij meerdere betalingen moest doen aan de vrouw, die hem niet wilde laten gaan. Hij zou haar in zijn boosheid een duw hebben gegeven. 

Onder invloed

Wat er daarna gebeurde, zou hij niet meer weten. Hij was onder invloed van alcohol en cocaïne en heeft verklaard dat hij op dat moment 'paranoia' was.

Veel
Lees ook:
Veel geweld tegen sekswerkers: 'Het deed zoveel pijn'

Volgens deskundigen is het slachtoffer hard geschopt en geslagen. Ze had over haar hele lichaam bloeduitstortingen en verkeerde in levensgevaar. Nu ze in coma ligt, is geen communicatie mogelijk: ze reageert niet op prikkels.

112 gebeld, maar opgehangen

De officier van justitie vindt dat de man meer had kunnen doen om hulp te halen. Hij belde wel met 112, maar verbrak meteen de verbinding. Na ruim een half uur belde hij voor de tweede keer het alarmnummer.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.