Ga naar de inhoud
Verdacht van zedendelict

Bilal Wahib weer op vrije voeten gesteld

Bilal Wahib. Beeld © ANP

Acteur Bilal Wahib is weer in vrijheid gesteld. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Er is geen aangifte tegen hem gedaan. Volgens zijn advocaat Nienke Hoogervorst is Wahib vandaag twee keer verhoord.

Wahib werd gearresteerd vanwege een filmpje dat rondgaat, waarin de Mocro Maffia-acteur, samen met collega Oussama Ahammoud, een fan uitdaagt tegen betaling zijn geslachtsdeel te laten zien. De jongen is vermoedelijk minderjarig.

17.000 euro

In de beelden is te zien hoe de Mocro Maffia-acteurs de jongen via Instagram Live vragen zijn geslachtsdeel te laten zien. "Als jij je piemel laat zien, krijg je 17.000 euro", zegt Wahib. Na veel aarzelen laat de jongen tóch zijn geslachtsdeel zien tijdens het gesprek, waarna Bilal en Oussama hard beginnen te lachen.

Zedenpolitie
Lees ook:
Zedenpolitie houdt acteur Bilal Wahib (22) aan na Instagramvideo

NPO Zapp en BNNVARA besloten naar aanleiding van de beelden de samenwerking per direct te beëindigen. Wahib was presentator van het kinderprogramma Teenage Boss.

'Onacceptabel'

"NPO Zapp en BNNVARA vinden de beelden die we hebben gezien van Bilal Wahib en Oussama Ahamoud onacceptabel", laten de omroepen in een verklaring weten. "We hebben Bilal en zijn management zojuist laten weten dat we de samenwerking met hem als presentator van Teenage Boss per direct beëindigen."

Eerder besloot NPO Zapp al Teenage Boss offline te halen om te voorkomen dat de kinderen in het programma worden geassocieerd met de huidige berichtgeving rond de presentator. De afleveringen waren online terug te kijken. Ook de herhalingen van het kinderprogramma zijn niet meer op tv te zien.

Ophef
Lees ook:
Ophef rond video Mocro Maffia-acteurs, zedenpolitie doet onderzoek

Platenlabel Top Notch heeft de samenwerking met Wahib per direct beëindigd. Ook RTL liet weten enorm te zijn geschrokken van het filmpje.

"Het incident is momenteel in onderzoek van de zedenpolitie, we wachten de uitkomst hiervan af. In de tussentijd hebben we besloten de uitzending van Rooijakkers over de Vloer van vanavond, waar Bilal Wahib in te zien is, te vervangen door een andere aflevering. Wanneer de aflevering met Bilal te zien zal zijn, is nog niet bekend."

'Onbezonnen daad'

Wihab zelf is enorm aangeslagen, zegt zijn advocaat Nienke Hoogervorst tegen RTL Boulevard. "Het was een onbezonnen daad en een totaal misplaatste grap, zegt hij. Hij is enorm aangeslagen, ook omdat hij alles nu ziet instorten."

Het Openbaar Ministerie gaat nu bepalen of het Wahib wil vervolgen of niet. Ahammoud zou zichzelf op het politiebureau hebben gemeld. Hij wordt gezien als getuige, niet als verdachte.

Bilal
Lees ook:
Bilal Wahib reageert op omstreden video: 'Vreselijk veel spijt'