Ruzie met Lotte

'Broers in zaak overleden Lotte (14) hadden allebei relatie met haar'

24 maart 2021 17:34 Aangepast: 24 maart 2021 17:49
Lotte (foto familie Lotte)

Twee broers die worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 14-jarige Lotte uit Almelo, zouden allebei een relatie met het meisje hebben gehad. Dat meldt RTV Oost.

Het lichaam van het meisje werd in januari gevonden in een sloot aan de rand van een industrieterrein in Almelo. Uit onderzoek kwam naar voren dat Lotte door een misdrijf om het leven is gekomen.

Mogelijk verdronken

Wat er precies is gebeurd, is nog niet duidelijk, maar het meest aannemelijke scenario zou zijn dat ze door verdrinking om het leven is gekomen. Daarnaast wordt er rekening mee gehouden dat ze kan zijn overleden door een combinatie van verdrinking, letsel dat ze opliep bij een ruzie met de broers en onderkoeling. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nabestaanden omgebrachte Lotte (14) bedanken klasgenoten voor steun: 'Ontzettend mooi'

Die broers zitten nog vast op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Lotte. De raadkamer bepaalde vanmiddag dat het voorarrest van de twee jongens met nog eens 30 dagen wordt verlengd. Op 22 april moeten ze voor het eerst voor de kinderrechter verschijnen. Eerder werd ook hun vader gearresteerd, maar die is inmiddels op vrije voeten.

Relatie

Volgens bronnen rond het onderzoek was sprake van een ruzie in de relationele sfeer, schrijft RTV Oost. De broers zouden allebei een verhouding met Lotte hebben gehad, met een kort tijdbestek tussen de relaties. 

Lotte zou op de middag dat ze overleed met de twee broers hebben afgesproken aan de rand van een bedrijvenpark. Daar zou onenigheid zijn ontstaan. Eén van de broers alarmeerde hun vader, die naar de jongens toe kwam. Uiteindelijk zou een van de drie de politie hebben gebeld om te melden dat er iemand in het water lag.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

OM: Lotte (14) uit Almelo kwam om door een misdrijf

Diezelfde dag nog werden de vader en de oudste zoon gearresteerd. Een dag later werd ook de jongste zoon aangehouden. 

Het onderzoek van de politie is nog in volle gang. De recherche hoopt aan de hand van videobeelden van beveiligingscamera's  van omliggende bedrijven een reconstructie te maken van wat die middag is gebeurd. De oudste broer wordt volgende week onderzocht in het forensisch centrum Teylingereind, waar ook de jongste broer verblijft. 

De zoons worden verdacht van moord dan wel doodslag van Lotte, maar ook van het verstoppen van haar lichaam. Eind februari werd besloten dat de vader mocht worden vrijgelaten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Twee jongens blijven vast in zaak-Lotte, hun vader komt vrij

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore