Baby verstopt in sporttas

Moeder verdacht van doden baby en steken 7-jarige dochter

24 maart 2021 16:34
Politie. Beeld © ANP

Een 30-jarige vrouw uit Amsterdam wordt ervan verdacht haar baby in augustus om het leven te hebben gebracht, mogelijk door het jongetje van nog geen maand oud te verdrinken in een wasbak. In dezelfde periode stak ze haar 7-jarige dochter volgens het Openbaar Ministerie meerdere keren met een schaar in haar arm.

Dat bleek tijdens een inleidende zitting tegen de vrouw, Chamira E. Het Openbaar Ministerie ging er in eerste instantie van uit dat het zoontje van de vrouw in augustus door grof geweld was gedood, maar justitie breidt de aanklacht na pathologisch onderzoek uit.

Twijfels over doodsoorzaak

Dat er zo lang twijfel is over de doodsoorzaak van het kindje, komt omdat het al enige tijd was overleden toen het werd gevonden. Het lijkje lag in een sporttas die verborgen was in het huis van de vrouw in Amsterdam-Noord. 

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

E. werd de afgelopen tijd onderzocht door een psycholoog en psychiater, maar dat onderzoek moet verder worden uitgevoerd voordat de daadwerkelijke rechtszaak begint. Volgens haar advocaat had de vrouw een kraambedpsychose, maar daar is in het psychologisch rapport niets over terug te vinden. Wel is bekend dat ze eerder een psychose heeft gehad: in 2014 wurgde ze haar nu 7-jarige dochter. Het meisje overleefde dat toen ternauwernood.

Onderzoek naar letsel meisje

Ook moet er voor de inhoudelijke rechtszaak nog meer onderzoek worden gedaan naar het letsel van het meisje, dat nu volgens het OM meerdere keren met een schaar in haar arm is gestoken door haar moeder.

E. zelf begrijpt niet waarom het allemaal zo lang moet duren, zei ze tegen de rechters. Het zou goed met haar gaan en ze is in de vrouwengevangenis bezig met een studie en heeft een baantje. Ze vreest voor de ingezette ontruimingsprocedure van haar huis, nu ze haar huur niet kan betalen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore