Vaakst opgenomen

Ic-arts Diederik Gommers: 'essentieel' om 60-plussers snel te vaccineren

24 maart 2021 01:53 Aangepast: 24 maart 2021 01:57
Ic-arts Diederik Gommers, gisteravond aan tafel bij Beau. Beeld © RTL Nieuws

Als we de coronamaatregelen willen versoepelen, is het volgens ic-arts Diederik Gommers van 'essentieel belang' dat 60-plussers zo snel mogelijk gevaccineerd worden. Dat mag ook met slechts één prik zijn: alle beetje helpen om de druk op de ziekenhuizen te verlichten.

Dat vertelde Diederik Gommers gisteravond aan tafel bij Beau. "Blijkbaar gaat het toch lastig met de aanlevering van die vaccins", zei hij. Want 'het prikje in de bovenarm zetten' is volgens hem niet zo moeilijk:

Gommers had graag gezien dat alle 60-plussers in april een eerste prik zouden hebben gekregen. Dat loopt nu mogelijk uit tot juni, vertelde demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge gisteren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kabinet verlengt maatregelen tot 20 april: 'Ik begrijp, dit valt tegen'

Verandering vaccinatiestrategie

Zodra alle 60-plussers één prik hebben gehad, kan er volgens Gommers versoepeld worden. "Dan krijg ik mijn grootste gedeelte niet meer naar het ziekenhuis en naar de intensive care", legt hij uit. De ic-arts hoopte eerder nog dat het in mei al zo ver zou zijn. 

Volgens Gommers is zo'n 75 procent van de mensen die met corona naar het ziekenhuis komt ouder dan 60 jaar. Hij zou daarom graag een verandering in de vaccinatiestrategie zien.

Bekijk ook: Loek lag twee maanden op de ic en 'het was kantje boord'

"Ik dacht, ik ben een Hollandse bink. Maar die bink werd wel geveld." Na twee maanden op de intensive care is coronapatiënt Loek 25 kilo kwijt en kan hij nog niet lopen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore