Ga naar de inhoud
Drie verdachten

OM gaat Marthijn U. vervolgen voor voortzetting pedoclub Martijn

Beeld ter illustratie. Beeld © iStock

Het Openbaar Ministerie gaat Marthijn U., Norbert de J. en Nelson M. vervolgen voor het voortzetten van pedofielenclub Martijn. Die vereniging werd in 2014 verboden, omdat de leden seksuele relaties tussen volwassen en kinderen verheerlijkten en propageerden.

Maar Marthijn U., Norbert de J. en Nelson M. zouden in de laatste jaren opnieuw actief zijn geweest met de verboden pedofielenvereniging Martijn. Ze zouden online weer volop strijden voor de legalisatie van seks tussen volwassenen en kinderen.

Misbruik

Dat bleek uit onderzoek van RTL Nieuws, dat maandenlang undercover ging binnen de besloten e-mailgroep met oud-leden van Martijn. In een besloten e-maillijst, waar RTL Nieuws toegang tot kreeg, werden zelfs tips om kinderen te misbruiken gedeeld.

Oud-leden
Undercover bij Martijn:
Oud-leden verboden pedoclub Martijn in besloten kring verder, OM start onderzoek

In juni 2019 werd aangifte gedaan tegen Marthijn U., Norbert de J. en Nelson M door jurist Yme Drost namens de Stichting Strijd tegen misbruik. Deze stichting was eerder betrokken bij het verboden verklaren van de vereniging in 2014.

Het Openbaar Ministerie kondigde na die aangifte en berichtgeving van RTL Nieuws aan dat er een strafrechtelijk onderzoek zou komen naar de vraag of U., De J. en M. vervolgd zouden kunnen worden.

Vervolgd

Vandaag bevestigt het OM aan RTL Nieuws dat de mannen vervolgd zullen worden. De verwachting is dat de zaak later dit jaar nog voor de rechter komt. 

Pedofielen

Een pedofiel is een persoon met seksuele gevoelens voor kinderen jonger dan 13 jaar. Pedofilie is een seksuele voorkeur, en in Nederland niet strafbaar.

Seksueel misbruik van kinderen is, samen met het bekijken en downloaden van kinderporno, wel strafbaar. Dat gebeurt lang niet altijd door pedofielen: een meerderheid van de kindermisbruikers heeft geen pedofiele gevoelens, maar kampt met antisociale en seksuele stoornissen.

Maak jij je zorgen over je seksuele gevoelens voor minderjarigen?

Je kunt gratis en anoniem Stop it Now! bellen: 0800 - 266 64 36. De organisatie werkt met specialisten die mensen met seksuele gevoelens en/of gedrag naar minderjarigen helpen. Start het gesprek en voorkom seksueel kindermisbruik.

Aangifte
Lees ook:
Aangifte tegen oud-bestuursleden Martijn voor 'verheerlijken misbruik en stimuleren pedofielen'

Bekijk ook: Daniel is pedojager: 'We maken afspraakjes en pakken ze op'

03:00
"Kinderen zijn weerloos en het probleem is groter dan iedereen denkt in Nederland." Dat zegt Daniel, zelfbenoemd pedojager. Daniel doet zich online voor als minderjarig kind en laat zich zo benaderen door volwassen mannen.