Broeden maar

Visarenden in de Biesbosch via webcam te volgen

21 maart 2021 10:53 Aangepast: 21 maart 2021 10:55
Het nest van de visarenden wacht op de 'bewoners' Beeld © Vogelbescherming

Op de website van de Vogelbescherming zijn vanaf nu visarenden in de Biesbosch te volgen. Staatsbosbeheer heeft een webcam geplaatst bij een van de nesten van deze roofvogels.

Visarenden broeden sinds 2016 met succes in de Biesbosch. Daar zaten vorig jaar drie broedpaartjes. Ze kregen elk drie jongen die met succes uitvlogen. De Biesbosch is momenteel het enige natuurgebied in Nederland waar visarenden broeden. De vogels kunnen elk moment terugkomen op het nest na hun overwintering in Afrika.

In broedgebied

Het nest waar de webcam op staat, staat in het broedgebied waar het in 2016 allemaal begon. Hier broeden een in 2012 in Duitsland geringd mannetje en een vrouwtje waarvan de herkomst onbekend is.

Bekijk de webcam hier.

Boswachter Harm Blom van Staatsbosbeheer: "Dat je in Nederland kan genieten van visarenden is al uniek, maar dat je vanuit je huiskamer kunt meekijken in het nest is natuurlijk geweldig. Voor jong en oud wordt op deze manier een bijzondere inkijk gegeven in het dagelijkse leven van deze arendsoort."

Via de livestream is er direct zicht op het nest en elke week worden blogs en clips geplaatst op beleefdelente.nl. Via de site van de Vogelbescherming zijn nog meer vogels te volgen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore