Ga naar de inhoud
'Ze hadden ruzie'

Zeven aanhoudingen na schietincident in trein Koog aan de Zaan: 'Uit het niets hoorde ik een schot'

Eric en de trein die stilstaat in Koog aan de Zaan. Beeld © Eigen foto

Er is geschoten in een trein tussen Amsterdam en Zaandam, meldt de politie. "Dit was heel erg eng", zegt Eric, die slechts enkele stoelen achter de plek van de schietpartij zat. Voor zover bekend raakte niemand gewond. De politie heeft zeven mensen aangehouden.

De politie zegt dat er om 9.42 uur een melding binnenkwam dat iemand met een vuurwapen in de trein zou zitten. Er wordt onderzoek gedaan naar het incident.

'Ik hoorde een schot'

De trein kwam tot stilstand bij station Koog aan de Zaan nadat er mogelijk meerdere keren was geschoten. Eric vertelt dat hij enkele meters voor zich een ruziënde jongen en meisje zag zitten. "Die kenden elkaar duidelijk al. Ik weet niet wat er precies gaande was, maar op een gegeven moment begon hij op dat meisje in te slaan. Uit het niets hoorde ik ook een schot."

Eric zag nog twee jongens naar de ruzie toelopen, die kregen volgens hem ook ruzie met elkaar. Hij besloot vervolgens, net als enkele anderen, om naar achteren te gaan en in een andere coupe te gaan zitten. "Ik was ontzettend aan het trillen. En toen hoorde ik vanuit die andere coupé nog een tweede schot."

'Eén aanhouding gezien'

De trein kwam uiteindelijk tot stilstand bij station Koog aan de Zaan, waar de politie iedereen ondervroeg. Mogelijk was er sprake van een conflict tussen meerdere personen, meldt de politie.

Er zijn zeven aanhoudingen verricht. De arrestanten zijn een 18-jarige man uit Zaanstad, een 16-jarige jongen uit ter Apel, een jongen van 16 uit Zaandijk, een 16-jarig meisje uit Koog aan de Zaan, een jongen van 15 uit Zaandam, een 17-jarige jongen uit Zaanstad en een verdachte van wie de leeftijd en woonplaats niet bekend zijn. Ze worden op het politiebureau verhoord.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.