Ga naar de inhoud
Vaccinatie zelf geregeld

Maarten van Rossem wil excuses van De Jonge: 'Doet u dat niet, dan deugt u niet'

Maarten van Rossem Beeld © ANP

Maarten van Rossem eist excuses van minister Hugo de Jonge. Van Rossem belde zelf de GGD voor een vaccinatie en kreeg die uiteindelijk ook. "Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken", twitterde De Jonge over de actie van Van Rossem. En die pikt dat niet.

De
Update:
De Jonge weigert excuses aan 'voordringer' Van Rossem: 'Vaccineren is les in solidariteit'

Van Rossem zat gisterenavond bij tv-programma Op1. Hij zegt inderdaad telefonisch een vaccin te hebben geregeld, maar deed dat omdat zijn leeftijdsgroep ook daadwerkelijk aan de beurt was. Van Rossem is 77, en wordt dit jaar 78. "Ik deug dus wel degelijk", zegt hij.

De tweet van Hugo de Jonge aan het adres van Maarten van Rossem:

Van Rossem vertelt in Op1 hoe het in elkaar stak. Hij belde de huisartsenpraktijk, maar de huisartsen daar hadden op hun beurt niets gehoord wanneer wie aan de beurt was. Ze waren zelf ook nog niet aan de beurt geweest. Hij belde vervolgens de GGD, waar ze op hun beurt zeiden dat hij geen afspraak kon maken.

Niet, wel, niet, wel

Maar daar nam hij geen genoegen mee. Wat volgde was een gepingpong aan wisselende antwoorden van GGD-medewerkers. Van de tweede persoon die hij aan de lijn kreeg, mocht hij wel een afspraak maken, en na wat informatie te hebben opgezocht mocht het bij de derde weer niet. Van Rossem dacht: ik bel over een kwartiertje gewoon nog een keer.

Maarten
Lees ook:
Maarten van Rossem regelt eigen coronaprik, GGD niet blij

Toen was het raak: nummer vier bij de GGD maakte voor Van Rossem een afspraak, omdat hij dit jaar nog 78 wordt. Later werd hij gevaccineerd. 

Excuses van De Jonge

Van Rossem is nu boos op minister De Jonge, door de boze tweet aan zijn adres. Hij richt zich in het programma ook tot de minister: "Dus meneer De Jonge, als u op de hoogte zou zijn geweest van wat minimaal noodzakelijk is, dan zou dit het moment zijn om uw excuses aan mij aan te bieden. Doet u dat niet, dan deug ik wel, en deugt u niet."

Bekijk ook: AstraZeneca-vaccinaties stilgelegd: dit zijn de cijfers

00:34
Momenteel is Nederland even gestopt met het vaccineren met het vaccin van Astrezeneca.