Protest tegen coronabeleid

Twintigtal mensen opgepakt bij demonstratie Malieveld

14 maart 2021 20:15 Aangepast: 14 maart 2021 20:34
Een demonstrant wordt aangehouden. Beeld © AFP

De politie heeft een twintigtal mensen op en rond het Malieveld in Den Haag aangehouden die demonstreerden tegen het coronabeleid van de overheid. Het protest werd door de burgemeester ontbonden nadat het er te druk werd. Daarna braken er rellen uit.

De actie op het Malieveld in Den Haag, georganiseerd door Nederland in Verzet, mocht vanwege de coronamaatregelen met maximaal tweehonderd mensen doorgaan. Maar vele duizenden actievoerders begaven zich naar het Malieveld om te demonstreren tegen het kabinetsbeleid.

Zwaar vuurwerk

Nadat burgemeester Jan van Zanen het protest had ontbonden, voerde de politie charges uit. Dat leidde tot rellen, waarbij agenten met zwaar vuurwerk werden bekogeld.

Bij de ontruiming werd onder meer een waterkanon ingezet, zo is te zien in de video hieronder.

Volgens de politie schopten enkele demonstranten een politiehond en belaagden ze de hondengeleider met een vechthond. Daarop loste de politieman een waarschuwingsschot. 

Door de inzet van politiehonden zijn ook twee demonstranten die weigerden te vertrekken, gewond geraakt. Ook werd een vrouw geraakt door een bus van de ME, wat volgens de politie 'nadrukkelijk niet de bedoeling' was.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wekelijkse demonstratie Museumplein opnieuw ontbonden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore