'Vrij zekere verwachting'

Voorlopig geen voorjaar in zicht: 'Het kan zelfs wat gaan sneeuwen'

14 maart 2021 19:12 Aangepast: 15 maart 2021 02:12
Beeld ter illustratie Beeld © ANP

Over een week start de lente, maar het weer heeft daar vooralsnog geen boodschap aan. Aangenaam voorjaarsweer is nog niet in zicht, zegt meteoroloog Reinier van den Berg van Buienradar. "Het blijft voorlopig vrij koud en bewolkt. En verderop in de week wordt het zelfs nog een stuk kouder."

Bij veel mensen zit de maand maart van vorig jaar nog goed in hun herinnering. De intelligente lockdown was net gestart, maar het leed werd een beetje verzacht door zonnig voorjaarsweer dat half maart startte en vervolgens overging in echt zomerweer.

Maar dat zonnige weer van toen was de uitzondering. Het huidige weerbeeld is juist normaal. "Maart is de laatste jaren juist meestal vrij fris geweest", zegt Van den Berg.  

Sneeuw

En dat is ook dit jaar zo. De komende dagen blijft het fris en bewolkt, met regelmatig een regenbui, zegt Van den Berg. "En vanaf donderdag wordt het een stuk kouder. Sterker: het kan vrijdag zelfs wat gaan sneeuwen. En ik verwacht niet dat het blijft liggen, maar zelfs dat is nog mogelijk. Het wordt er koud genoeg voor."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Genieten: volop zon, heerlijk warm, sneuvelende dagrecords

En ook al is het nu pas half maart, een ommekeer, zoals vorig jaar, zit er dit keer niet in. "De weersverwachting is vrij zeker. De komende week is het verhaal duidelijk en ook daarna lijkt het nog even hetzelfde te blijven. Nee, maart gaat er dit jaar niet in slagen ons een voorjaar te bezorgen. Mooier kunnen we het niet maken."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore