Ga naar de inhoud
Overtreders avondklok

Agent in Groningen in gezicht gestoken door overtreders avondklok

Afzetlint van de politie. Beeld © ANP / Hollandse Hoogte

Een agent in Groningen is gisteravond ernstig gewond geraakt aan zijn gezicht door een steekpartij. Hij is naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie.

De twee daders zijn mogelijk zelf ook gewond geraakt bij het incident. Bij de confrontatie hebben de agenten geweld gebruikt om zich te verdedigen. De zoektocht naar de twee verdachten is nog volop gaande, aldus de politie.

Meteen aangevallen

Het voorval gebeurde na 22.00 uur aan de Van Houtenlaan, in het zuiden van de stad. Daar wilde de agent samen met een collega twee jonge mannen controleren in verband met de avondklok. Na het aanspreken van het tweetal, werd de agent vrijwel meteen door een van hen aangevallen.

Volgens een woordvoerder van de politie ligt de agent met levensgevaarlijke verwondingen in het ziekenhuis. Een andere agent raakte lichtgewond en heeft intussen het ziekenhuis verlaten.

Op Twitter deelde de politie meerdere voorwerpen die ze in verband brengen met de verdachten:

De daders gingen er lopend vandoor. Van de twee ontbreekt nog ieder spoor. De politie roept via Burgernet ooggetuigen op zich te melden. Het onderzoek naar camerabeelden loopt en de politie zal die onmiddellijk publiceren als daarop de verdachten te zien zijn.

Signalement

De politie heeft van het tweetal ook signalementen vrijgegeven. Het gaat om twee witte mannen, allebei met een slank postuur.

Een van de twee sprak Engels, droeg donkere kleding, een donkere jas en had een rugzak om. Mogelijk droeg hij een muts. De andere verdachte had een capuchon op, droeg een groene of donkere jas en een donkere broek. Hij had een sjaal voor zijn mond.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.