'Gemengde gevoelens'

Cel- en werkstraffen voor pedojagers Hilversum: 'Ze zijn een grens overgegaan'

09 maart 2021 15:31 Aangepast: 09 maart 2021 15:48
Een rechter loopt door de gang van de rechtbank, ter illustratie. Beeld © ANP

De politierechter heeft drie pedojagers veroordeeld voor de mishandeling van een man in Hilversum. Een man kreeg tien weken cel, waarvan twee voorwaardelijk. De twee anderen kregen een werkstraf van 150 uur en een voorwaardelijke celstraf van één week opgelegd.

Het slachtoffer had afgelopen december via een datingapp afgesproken met, wat hij dacht, een minderjarige jongen. Op de plaats van de afspraak werd hij opgewacht door vijf mannen. Door drie van hen werd hij mishandeld, twee anderen filmden de confrontatie.

'Grens overgegaan'

De straffen komen nagenoeg overeen met de eis van het Openbaar Ministerie. Een woordvoerder laat weten dat de veroordeling 'goed' is. "Je kan hier gemengde gevoelens over hebben, maar door geweld te gebruiken zijn ze een grens overgegaan." 

Volgens de politie loont het zogenoemde pedojagen niet. In deze video leggen we uit hoe dat zit:

De man die tien weken cel kreeg, moet daarnaast tien extra dagen zitten in verband met een oude voorwaardelijke straf. De twee mannen die filmden moeten apart voorkomen bij een speciale taakstrafzitting.

Kapotte bril

De rechter kende het slachtoffer een vergoeding toe voor diens kapotte bril. Hij man moet zelf nog wel voorkomen voor het maken van de afspraak. Volgens het OM is dat dan wel niet tot uitvoer gekomen, maar is er wel aanleiding tot verder onderzoek.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Steeds meer pedojagers: 'Hou ermee op', zegt Grapperhaus

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore