Traangas ingezet

Agenten en burgers gewond bij protest op Vrouwendag in Mexico

09 maart 2021 04:10
Beeld © Sáshenka Gutiérrez

Vijftien politiemensen en vier burgers zijn gewond geraakt tijdens demonstraties op Internationale Vrouwendag in Mexico, dat meldt het Mexicaanse Openbaar Ministerie.

Duizenden demonstranten trokken naar het Nationaal Paleis in Mexico-Stad. Daar waren al hekken omheen geplaatst uit angst voor geweld. Enkele activisten braken door het hek heen, waarop de politie traangas inzette om de demonstranten uiteen te jagen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nieuwe tactiek in door drugs verscheurd Mexico: wiet legaliseren

Vier fotografen werden door de politie opgepakt, toen ze verlag wilden doen van de demonstratie. Ook gaf een officier van de politie opdracht om protesterende vrouwen te arresteren. Hij is ontslagen, zegt het Mexicaanse OM.

Tien doden per dag

In het hele land werd er door mensen gedemonstreerd tegen het geweld tegen vrouwen. Feministische groepen eisten dat er een einde komt aan de moorden op en misbruik van vrouwen.

In Mexico komen dagelijks tien vrouwen om het leven door geweld. Tijdens de coronacrisis zijn de meldingen van huiselijk geweld tegen vrouwen in Mexico toegenomen.

Bekijk ook - Bloedbad in Mexico: drie vrouwen en zes kinderen vermoord

In november 2019 kwamen drie vrouwen en zes kinderen om bij een bloedbad in het noorden van Mexico
RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore