'Misleidend'

Twitter plaatst waarschuwing bij tweet Thierry Baudet

08 maart 2021 22:46 Aangepast: 09 maart 2021 09:20
Thierry Baudet Beeld © ANP

Twitter heeft een waarschuwing geplaatst bij een recente tweet van Forum voor Democratie-lijsttrekker Thierry Baudet. Zijn bericht, waarin hij schrijft over coronavaccinaties, is volgens Twitter 'misleidend'.

Twitter heeft een waarschuwing onder de tweet van Baudet geplaatst en het bericht kan niet meer geliked of geretweet worden.

Tot en met 28 februari stond de teller van het aantal mensen met vermoedelijke bijwerkingen op 6426, meldt het Lareb. Op dat moment waren 1,1 miljoen vaccins gegeven. Het ging vooral om milde klachten zoals pijn op de prikplek, koorts en spierpijn. 

"Bij de meeste mensen verlopen de klachten mild en zijn ze na een paar dagen over. Al deze tijdelijke klachten zijn toe te schrijven aan de werking van de vaccins, namelijk het stimuleren van de afweer tegen het coronavirus", schrijft het bijwerkingencentrum. 

'Buitenlandse inmenging' 

Forum voor Democratie is boos over het labelen van de tweet. "Als dat geen buitenlandse inmenging in de Nederlandse democratie is, wat dan wel?", laat de partij in een tweet weten.

Eerste keer

Het zou de eerste keer zijn dat Twitter op deze manier ingrijpt bij een Nederlandse politicus. Eerder dit jaar werd oud-president Trump verbannen van Twitter. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Twitter doet Trump permanent in de ban

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore