Na Opsporing Verzocht

Man opgepakt voor vergismoord op klusjesman Mehmet Kilicsoy

06 maart 2021 16:37 Aangepast: 06 maart 2021 16:39
Mehmet Kilicsoy werd voor iemand anders aangezien. Beeld © Politie

De politie heeft een man opgepakt die verdacht wordt van betrokkenheid bij de vergismoord op klusjesman Mehmet Kilicsoy. De 30-jarige verdachte heeft zich gemeld na uitzendingen van Opsporing Verzocht.

De 49-jarige Kilicsoy werd vorig jaar juli in Beuningen op straat neergeschoten toen hij aan een schildersklus wilde beginnen. Hij werd voor iemand anders aangezien. 

De politie deelde afgelopen dinsdag via Opsporing Verzocht en andere regionale opsporingsprogramma's camerabeelden van de verdachte toen hij bij een tankstation uit een auto stapte. De man zit op dit moment in beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. 

'Ik mis hem heel erg'

Eén van de drie kinderen van Kilicsoy nam het eerder voor hem op. "Iedereen mag en moet weten dat mijn vader geen crimineel was", liet zijn dochter weten. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Getuigen vergismoord gezocht: 'Mijn vader was geen crimineel'

"Ik mis hem heel erg. Mijn hele familie heeft een gebroken hart." In een brief van Kilicsoys vrouw staat: "Ik heb altijd gedacht dat dit alleen slechte mensen kon overkomen. Ik vraag een ieder om eerst na te denken alvorens een oordeel te vormen."

Een politiewoordvoerder liet eerder weten dat in een maandenlang onderzoek de gangen van Kilicsoy zijn nagegaan. Daarbij is geen enkele aanwijzing gevonden dat hij betrokken was bij criminele activiteiten. 

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore