Versoepelingen onduidelijk

Lockdown zeker met 2 weken verlengd, terrassen op z'n vroegst eind maart open

05 maart 2021 17:47 Aangepast: 06 maart 2021 16:01
Lege kroegen, als gevolg van de coronamaatregelen. Beeld © ANP

De huidige lockdown wordt met nog eens zeker twee weken verlengd. Dat zeggen ingewijden tegen de politieke redactie van RTL Nieuws. De huidige lockdown gold tot 15 maart.

Er wordt binnen het kabinet nog wel overlegd over mogelijke versoepelingen. Er ligt een plan om de terrassen weer voorzichtig open te kunnen doen, maar het is nog allerminst zeker of dat ook gaat gebeuren. De komende weken hoeven we daar zeker nog niet op te rekenen, dat gebeurt op z'n vroegst eind maart, zeggen bronnen.

Winkels en hoger onderwijs

In de winkels blijft het de komende tijd vermoedelijk hetzelfde zoals nu en ook voor het hoger onderwijs zijn nog geen versoepelingen te verwachten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zes weken avondklok: houden we ons er nog aan?

De avondklok verdwijnt waarschijnlijk nog niet, zei coronaminister Hugo de Jonge vanmiddag. "Ik denk vooral dat als je hem nu zou schrappen, dat je heel veel andere dingen ervoor in de plaats zou moeten zetten om te voorkomen dat het uit de hand loopt", zei hij. De Jonge: "De ruimte is sowieso niet groot om überhaupt iets van verruiming te doen en de avondklok nu uit het pakket halen, dat is denk ik wel erg onvoorzichtig hoor." 

Overleg in Catshuis

Voordat de nieuwe besluiten maandag worden gepresenteerd in een persconferentie, wordt er dit morgen eerst nog overlegd in het Catshuis.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore