Ga naar de inhoud
'Toonbeeld van onverzettelijkheid'

Bibian Mentel neemt afscheid van naasten, uitzaaiingen in hersenen

Beeld © ANP

Een harde klap voor drievoudig paralympisch kampioen Bibian Mentel. Artsen hebben uitzaaiingen geconstateerd in de hersenen. De snowboardster heeft van de artsen het advies gekregen om te starten met het afscheid nemen van haar dierbaren.

Bij Bibian werd op 27-jarige leeftijd botkanker geconstateerd waarna een onderbeen werd geamputeerd. Daarna kwam de kanker keer op keer terug. Eind vorig jaar werd ze nog geopereerd om een stukje wervel te laten verwijderen dat beschadigd was door een tumor.

Toonbeeld van onverzettelijkheid

De artsen hebben Mentel verteld dat een behandelplan uitgesloten is. "De vrouw die zo’n toonbeeld van onverzettelijkheid en doorzettingsvermogen is, gaat haar strijd tegen kanker toch verliezen", staat in een bericht dat mede namens Mentel en haar man is verstuurd. 

Zoon
Lees ook:
Zoon Bibian Mentel deelt emotioneel bericht met volgers

Ondanks het slechte nieuws gaat het met Mentel erg goed, staat in het bericht. "Zij heeft besloten om tot de laatste dag te blijven genieten van het leven."

'Doorzetten is haar eerste natuur'

Volgende week 9 maart staat een door Mentel georganiseerd seminar op de planning, met onder meer Mark Tuitert, Constantijn van Oranje en Eva Jinek. Een droom van Mentel. "Afblazen is geen optie", laat organisator  DenkProducties weten. "Want doorzetten, dat is haar eerste natuur. Positief blijven en doelen stellen. Daarom is afblazen voor haar geen optie. En wij steunen dat."