Vaste zitplaats én mondkapje op

Mogelijk één supporter besmet tijdens Fieldlab-voetbalwedstrijd

05 maart 2021 11:47 Aangepast: 05 maart 2021 16:31
Supporters tijdens de voetbalwedstrijd tussen N.E.C. en De Graafschap. Beeld © ANP

Tijdens de Fieldlab-voetbalwedstrijd tussen NEC en De Graafschap is mogelijk één supporter besmet geraakt met het coronavirus. De supporter zat de hele wedstrijd op een vooraf aangewezen vaste zitplaats met een mondkapje op.

De bron van de besmetting is niet bekend. Het publiek van de 'bubbel' waarin de besmette supporter was geplaatst droeg tijdens de gehele wedstrijd een mondkapje. Daardoor had er volgens de organisatie een geringe kans op besmetting met het virus moeten zijn. Of de besmetting daadwerkelijk tijdens de wedstrijd is opgetreden, of in de periode voor of kort na het evenement, is onduidelijk.

Twee andere supporters testten ook positief, maar zij zijn volgens de organisatie van Fieldlab niet besmet geraakt tijdens het duel. Fieldlab zegt dat de twee fans recent Covid-19 hadden gehad en daarom nog resten van het coronavirus bij zich droegen.

Klinkt vreemd, want alle bezoekers moesten vooraf negatief testen op het virus. Volgens Fieldlab komt dat omdat het virus bij deze bezoekers 'dood' is. Dat komt dan de ene keer wel boven bij een test, en de andere keer niet.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

1 op de 5 bezoekers Guido Weijers deed geen coronatest: 'Zijn we niet boos over'

82 procent deed test na wedstrijd

Zo'n 82 procent van de 1153 NEC-fans heeft zich uiterlijk vijf dagen na afloop van de wedstrijd laten testen op de speciaal daarvoor aangewezen testlocatie nabij het stadion.

Het duel was onderdeel van de Fieldlab-experimenten en vond plaats op zondag 21 februari in stadion De Goffert in Nijmegen.

Bekijk ook: met 500 man in een theater? Eerste proefevenement van start

Vlak voor de voetbalwedstrijd werd het eerste proefevenement gehouden, in het Beatrix Theater in Utrecht.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore