Ga naar de inhoud
Site onbereikbaar

Belastingdienst geeft week langer tijd voor aangifte na storing

Beeld ter illustratie. Beeld © ANP

De Belastingdienst geeft mensen een week langer de tijd om hun aangifte te doen. Normaal gesproken moet dit voor 1 mei, maar de Belastingdienst kampt deze week met een storing waardoor het voor veel mensen onmogelijk is aangifte te doen.

De technische storing begon 1 maart, op de eerste dag dat mensen aangifte konden doen. Op de website viel telkens te lezen dat deze 'beperkt beschikbaar is'. Inmiddels zegt de Belastingdienst de technische storing te hebben opgelost. "We zijn voorzichtig, maar hopen dat we snel met zekerheid kunnen zeggen dat de problemen helemaal voorbij zijn", staat op de website.

De Belastingdienst adviseert mensen om overdag vóór 17.00 uur aangifte te doen, 's avonds na 22.00 uur of in het weekend. Op die momenten is het minder druk op de website. Op dit moment komen er volgens de Belastingdienst 10.000 aangiften per uur binnen.

Belastingaangifte
Lees ook:
Belastingaangifte in coronatijd: hier moet je op letten

Overigens heeft niet iedereen problemen met het doen van de belastingaangifte. Degenen die halverwege het invullen van de aangifte door de storing werden overvallen, hoeven volgens de Belastingdienst niet bang te zijn dat hun gegevens kwijt zijn: "Wanneer u later terugkomt, kunt u gewoon doorgaan waar u gebleven bent", is te lezen op de site.