Aankoopbedrag vergoed

NVWA waarschuwt voor mondneusmaskers van supermarkt Dirk

03 maart 2021 11:37 Aangepast: 03 maart 2021 21:37
Beeld © NVWA

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt consumenten voor FFP2-mondneusmaskers van supermarktketen Dirk.

De maskers met barcode 4064011489489 werden vorige maand verkocht. Ze voldoen niet aan de kwaliteitsstandaard. Uit onderzoek is gebleken dat dit type FFP2-masker onvoldoende bescherming biedt. Daarom is besloten om de verkoop ervan te stoppen.

FFP-mondmasker

FFP staat voor Filtering Face Piece. De maskers zijn gemaakt om te beschermen tegen gevaarlijke stoffen (ook virussen) en moeten aan een Europese norm voldoen. De FFP-mondneusmaskers zijn ook weer onder te verdelen in drie soorten: het FFP1-masker, dat 80 procent van de deeltjes tegenhoudt; het FFP2-masker (94 procent) en het FFP3-masker (99 procent).

Aankoopbedrag wordt vergoed

"Indien u in bezit bent van het masker dan verzoekt de autoriteit u om het gebruik van dit artikel onmiddellijk te stoppen", meldt de NVWA op haar website.

Consumenten wordt gevraagd de mondneusmaskers terug te brengen naar het filiaal waar ze het hebben aangeschaft. Het aankoopbedrag wordt dan vergoed. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore