Omslag

Lentegevoel even ver te zoeken

03 maart 2021 10:43 Aangepast: 03 maart 2021 10:44
Een wandeling door het Park in Rotterdam. Beeld © Hans van Rhoon

Geniet er nog maar even van. Het aangename lenteweer is na vandaag weer weg. "Zeker in het zonnetje voelde het de afgelopen dagen soms lenteachtig aan", zegt meteoroloog William Huizinga van Buienradar. "Morgen vindt er een omslag plaats."

Voor het grootste deel van het land is vandaag de voorlopig laatste aangename dag. In het midden en zuidoosten wordt het 15 tot zelfs 17 graden. Aan de westkust en rond de Waddeneilanden ziet het weerbeeld er heel anders uit. In de gebieden waar de mist hardnekkig aanwezig blijft, zal het kwik blijven steken op 5 tot hooguit 7 graden.

Morgen vindt er dan een omslag plaats. "Het is bewolkt, er valt een beetje regen en de temperatuur daalt", zegt Huizinga. "Het wordt landelijk gemiddeld nog maar een graad of 6, dus weg lentegevoel."

's Nachts vorst

De dagen daarna is het droog, laat de zon zich af en toe zien, maar de temperatuur blijft steken op 6 of 7 graden.

Ook 's nachts is het beduidend kouder. In de nacht van vrijdag op zaterdag gaat het vriezen in het hele land. In de oostelijke helft is de vorst matig. Dat betekent 5 tot 6 graden onder nul.

Zondag verloopt bewolkt en de vooruitzichten voor volgende week zien er al niet veel beter uit. "Het lentegevoel is even ver te zoeken", zegt Huizinga. "Maar het is ook nog maar begin maart."

De actuele temperatuur volgens Buienradar:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore