Onschuldig slachtoffer

Getuigen vergismoord gezocht: 'Mijn vader was geen crimineel'

02 maart 2021 22:16 Aangepast: 03 maart 2021 07:26
Mehmet Kilicsoy Beeld © Politie

Zijn nabestaanden willen de naam zuiveren van de 49-jarige klusjesman Mehmet Kilicsoy, die vorig jaar juli in Beuningen op straat werd neergeschoten. Hij werd voor iemand anders aangezien. "Waar rook is, is vuur gaat niet altijd op", zegt de dochter van Mehmet. "Mijn vader was onschuldig."

In Opsporing Verzocht werd vanavond stilgestaan bij de vergismoord op Kilicsoy. De politie zoekt onder andere getuigen die meer kunnen vertellen over op wie de daders het eigenlijk hadden gemunt. Ook kwam één van de drie kinderen van Kilicsoy aan het woord en werd een brief van zijn vrouw voorgelezen. 

'Mijn familie heeft een gebroken hart'

"We kregen soms nare reacties van mensen", zei de dochter. "Iedereen mag en moet weten dat mijn vader geen crimineel was. Ik mis hem heel erg. Mijn hele familie heeft een gebroken hart." In een brief van Kilicsoys vrouw staat: "Ik heb altijd gedacht dat dit alleen slechte mensen kon overkomen. Ik vraag een ieder om eerst na te denken alvorens een oordeel te vormen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Persoonsverwisseling: moord op Nijmeegse klusjesman Mehmet (49) was vergissing

Eerder maakte de politie bekend dat sprake is geweest van persoonsverwisseling. Een politiewoordvoerder liet weten dat in een maandenlang onderzoek de gangen van Kilicsoy zijn nagegaan. Daarbij is geen enkele aanwijzing gevonden dat hij betrokken was bij criminele activiteiten. 

Op de dag van de moord was Kilicsoy onderweg naar een schilderklus in Beuningen. Rond acht uur 's ochtends werd hij midden op straat doodgeschoten door twee mannen. Hulpverleners kwamen snel ter plaatse, maar het was te laat voor Kilicsoy.

Witte bus en zwarte auto

De twee schutters kwamen uit een witte Volkswagen Transporter-bus. In de bus zat nog een derde man. Uit bewakingsbeelden blijkt later dat de Volkswagenbus wordt voorgegaan door een zwarte Renault Mégane. Ook zijn er mogelijk nog twee Volkswagen Golf-auto's betrokken geweest bij de moord, één rode en één zwarte. De politie zoekt getuigen die iets kunnen zeggen de voertuigen.

Vlak na de moord besteedde Opsporing Verzocht ook aandacht aan de zaak. Die video zie je hieronder terug.

Ook kan de plek waar Kilicsoy werd vermoord belangrijk zijn. Het gebeurde op het Thorbeckeplein in Beuningen. "We willen weten wie het slachtoffer eigenlijk had moeten zijn", zegt een woordvoerder van de politie. "De plek waar het gebeurd is, kan leidend zijn om dat te achterhalen. We horen graag of op die plek al eerder iets is voorgevallen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore