Ga naar de inhoud
Opleiding

Prinses Alexia vervolgt na de zomer haar middelbare schooltijd in Wales

Prinses Alexia (15) vervolgt na de zomer haar middelbare schooltijd aan het UWC Atlantic College in Llantwit Major in Wales. Zij zal daar op gaan voor haar Internationaal Baccalaureaat. Prinses Alexia zit nu in de vierde klas van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag.

Het is dezelfde school waar koning Willem-Alexander naartoe ging toen hij een tiener was. Hij ging van 1983 tot 1985 naar het Atlantic College. Tegenwoordig is hij beschermheer van de school.

Alexia komt tijdens haar tijd in Wales waarschijnlijk de Spaanse prinses Leonor, dochter van koning Felipe en koningin Letizia, tegen. Vorige maand werd bekend dat zij een tweejarige studie gaat volgen aan het Atlantic College. Recent ging ook prinses Elisabeth van België, de oudste dochter van koning Filip en koningin Mathilde, naar Wales.

Bekijk hier de beelden van de nieuwe school van Alexia

01:30

Sociale media

Prinses Alexia is de middelste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima en werd in juni vijftien jaar.

Van Alexia is bekend dat ze zich graag manifesteert op sociale media. De speelruimte die haar iets oudere nichtje Eloise (18) heeft, krijgt Alexia naar verluidt niet. Anders dan de oudste dochter van prins Constantijn, maakt Alexia ook deel uit van het Koninklijk Huis en is zij vooralsnog eerste reserve na prinses Amalia.

Koningshuis
Lees ook:
Koningshuis deelt nieuwe foto's van Amalia, Alexia en Ariane