Meer dan 24 uur

Storing bij Belastingdienst nog steeds niet opgelost: 'We doen er alles aan'

02 maart 2021 09:39 Aangepast: 02 maart 2021 13:57
Archieffoto Beeld © ANP / HH / Laurens van Putten

Het is de Belastingdienst nog steeds niet gelukt de storing te verhelpen waarmee je te maken krijgt als je aangifte wilt doen van je inkomstenbelasting of andere fiscale zaken wilt regelen.

De technische storing begon gisterochtend vroeg, en sindsdien is er weinig veranderd. Nog steeds is er op de website van de fiscus te lezen dat Mijn Belastingdienst 'beperkt beschikbaar is'.   

Gegevens bewaard

Overigens heeft niet iedereen problemen met het doen van de belastingaangifte. En degenen die halverwege het invullen van de aangifte door de storing werden overvallen, hoeven volgens de Belastingdienst niet bang te zijn dat hun gegevens kwijt zijn: die zijn bewaard gebleven. "Wanneer u later terugkomt, kunt u gewoon doorgaan waar u gebleven bent", is te lezen op de site.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Dag 1 van aangifte, Belastingdienst kampt direct met storing

Hoe lang de storing nog duurt, is niet duidelijk. De Belastingdienst laat aan klanten weten dat de 'technische storing inderdaad nog even aanhoudt'. "We doen er alles aan om deze zo snel mogelijk te verhelpen."

Sprake van overbelasting door drukte of een doelgerichte poging om met veel inlogpogingen de site offline te halen, een zogeheten ddos-aanval, is er niet.

Eerste dag

Gisterochtend ging men er bij de fiscus nog vanuit dat de boel binnen vier uur geregeld zou zijn, maar dat bleek bij lange na niet haalbaar, zoals we intussen weten. 

Gisteren was de eerste dag dat particulieren en ondernemers hun aangiften van de inkomstenbelasting konden indienen. Dat kan nog tot 1 mei.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Belastingdienst gaat handmatig 400.000 oude belastingbesluiten beoordelen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore