Geld teruggestort

Man (20) verdacht van fraude met doneeractie doodgeschoten Bas van Wijk

02 maart 2021 01:44
Bas van Wijk (24) kwam vorige zomer om het leven bij een schietincident. Beeld © ANP

De politie heeft een 20-jarige man gearresteerd die ervan verdacht wordt fraude te hebben gepleegd met een doneeractie voor de doodgeschoten Bas van Wijk. Mensen die geld hebben gestort, zouden dat bedrag hebben teruggekregen. De man wordt ook verdacht van WhatsAppfraude.

De man woont in Helmond en is gisteren gearresteerd, meldt de politie. Hij zou een doneeractie zijn gestart na de dood van Bas van Wijk (24) om geld op te halen voor de uitvaartkosten. De familie van Bas wist daar niets van en schakelde de politie in, die de actie uit de lucht haalde.

Stille tocht

Bas van Wijk kwam vorige zomer om het leven tijdens een schietincident in Amsterdam. Zijn dood leidde tot grote verontwaardiging en kreeg landelijk veel aandacht. Er werd onder meer een stille tocht voor hem gehouden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

OM: Bas van Wijk doodgeschoten na irritatie tussen twee groepen

Mensen die geld hebben gestort, kregen dat volgens de politie direct terug. De recherche deed vervolgens onderzoek naar de doneeractie en kwam zo de 20-jarige verdachte op het spoor.

Ook WhatsAppfraude

De man zou niet alleen gefraudeerd hebben met de doneeractie voor Bas van Wijk, maar ook met zeker twee andere doneeracties. Ook kwamen agenten meerdere WhatsAppfraudes op het spoor, waarmee de verdachte meer dan 6500 euro buitmaakte. Hij wordt verdacht van oplichting en zit vast voor verder onderzoek.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Drie mannen vast voor grootschalige WhatsAppfraude

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore