'Geen vrienden of familie'

Stel belandt in ziekenhuis met corona, dieren blijven verwaarloosd achter

01 maart 2021 20:57 Aangepast: 01 maart 2021 21:00
De honden die de dierenpolitie ophaalde. Beeld © Dierenpolitie

Soms schuilt er veel (dieren)leed achter een voordeur. Met die zin begint een Instagrambericht van de dierenpolitie vandaag. Niet zonder reden: de politie vond een aantal dieren die waren achtergebleven na de ziekenhuisopname van hun baasjes. "Ze hadden geen familie of vrienden."

"Vandaag in Veldhoven in een vervuilde woning geweest", schrijft de dierenpolitie in het bericht. Op bijbehorende beelden is te zien hoe hondenpoep over de grond verspreid is en hoe spullen door de kamers heen liggen.

'Geen vrienden of familie'

In die vervuilde woning vond de dierenpolitie dus ook dieren. Het gaat in ieder geval om twee hondjes en een slang. Die bleven niet zomaar achter in het huis. "De oudere bewoners van het huis zijn recent opgenomen in het ziekenhuis omdat ze corona hebben. Ze hadden geen familie of vrienden."

Samen met de gemeente Veldhoven en de inspecteur van de dierenbescherming werd een oplossing gevonden. "De dieren worden tijdelijk opgevangen." De eigenaar was volgens de politie blij met die oplossing.

Op Instagram wordt vol medeleven gereageerd op het bericht. "Mensen hebben ook snel oordeel, maar soms veel verdriet en ongewilde ellende achter de voordeur, mooi dat er oplossing voor iedereen is", schrijft een Instagramgebruiker. "Super dat er een oplossing is gevonden!", schrijft een ander.

Leefbaar maken

De gemeente gaat de bewoners van het huis nu ondersteunen in het leefbaar maken en houden van de woning. En de dierenpolitie houdt een oogje in het zeil.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

61 zwaar vervuilde hondjes uit huis gehaald in Twente

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore