Eerste dag belastingaangifte

Storing bij Belastingdienst nog steeds niet opgelost

01 maart 2021 20:20 Aangepast: 01 maart 2021 20:20
De website is maar beperkt beschikbaar. Beeld © Koen van Weel / ANP

De storing bij de Belastingdienst, die vanochtend begon, is nog niet opgelost. Daardoor is het soms niet mogelijk om aangifte te doen. De fiscus laat weten dat nog wordt onderzocht wat de oorzaak is van het probleem.

Vandaag is de eerste dag dat particulieren en ondernemers hun aangiften van de inkomstenbelasting kunnen indienen, maar sinds vanochtend kampt de Belastingdienst al met een storing.

"Door een technische storing kunt u problemen ondervinden op Mijn Belastingdienst", is op de website te lezen. "We zijn druk bezig met de oplossing van dit probleem."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dag 1 van aangifte, Belastingdienst kampt direct met storing

Volgens de Belastingdienst komen er wel aangiften via de website binnen, maar lukt het niet bij iedereen. Aan het eind van de middag waren er 134.000 aangiften binnengekomen bij de fiscus.

Aangifte over 2020

Ondernemers en consumenten hebben tot 1 mei om de aangifte over 2020 te doen. Wie voor 1 mei uitstel aanvraagt heeft tot 1 september om aangifte te doen.

Zo'n 6,8 miljoen particulieren en 1,5 miljoen ondernemers hebben dit jaar de blauwe envelop op de mat gekregen, waarmee ze opgeroepen werden om de inkomstenbelasting op te geven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Belastingaangifte in coronatijd: hier moet je op letten

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore